Köpvillkor för monteringsbutiken.se

1. Allmänt

För att få handla hos monteringsbutiken.se så måste du vara minst 18 år eller ha målsmans tillstånd. Alla våra priser anges i SEK och inklusive moms. Vi reserverar oss för eventuella tryck- och skrivfel och vid prisjusteringar på lagd beställning så informeras du alltid om detta och har då din fulla rätt att ändra eller annullera din beställning. Om felaktigheter i pris och leveranser eller andra omständigheter skulle infinna sig, så förbehåller sig monteringsbutiken.se rätten att ändra detta i efterhand. Vid dessa tillfällen så kontaktar vi dig och informerar om detta. monteringsbutiken.se förbehåller sig rätten att neka en order. Vid upptäckten av eventuella falska beställningar eller andra bedrägeriförsök så kommer ärendet att polisanmälas.

2. Betalning

Privatkunder – faktura, kort eller direktbetalning

Vi erbjuder fakturabetalning kopplat till personnummer via vår samarbetspartner Klarna. Kreditkontroll sker via Klarna som kräver att du är myndig, har en fast inkomst och är folkbokförd i Sverige. Vill du inte betala med faktura kan du ändra till annat betalsätt. Vid utebliven betalning debiteras påminnelseavgift samt dröjsmålsränta. 

Vi erbjuder säkra kortbetalningar och delbetalning genom vår partner Klarna, vi accepterar MasterCard och Visa.  

Vid betalning med faktura kan man av säkerhetsskäl inte få sin beställning skickad till en annan adress utan endast till sin folkbokförda adress.

För mer information om faktura och delbetalning, besök Klarna.se

Företagskunder – kort eller faktura

Företag kan välja att betala med kort eller faktura. Vi erbjuder säkra kortbetalningar genom vår partner Klarna, vi accepterar MasterCard och Visa.  

Om du som företagskund inte kan eller vill betala med kort, är du välkommen att kontakta oss på antingen 035-27 11 00 eller info@monteringsbutiken.se för manuell hantering och fakturering.

3. Leveranstider & Leveranssätt

Normal leveranstid är 2-5 arbetsdagar.  Vi levererar enbart inom Sverige och samarbetar med PostNord. Till privatpersoner levererar vi med PostNord Varubrev 1:a Klass för försändelser upp till max 2 kg och med PostNord MyPack Collect för försändelser från 2 kg och uppåt. Till företag levererar vi antingen med PostNord Varubrev 1:a Klass eller PostNord Parcel, beroende på vikt och varuvärde. 

Varubrev 1:a Klass delas normalt ut dagen efter vi lämnat dom till PostNord. De delas ut direkt i brevlådan. I de fall de är för stora, aviseras du av PostNord antingen via mejl eller SMS om att Varubrevet finns att hämta ut hos ditt ombud. Försändelser som skickas med PostNord MyPack Collect aviseras alltid för uthämtning hos ombud. 

Avipåminnelser skickas ut vid behov. Hämtar du inte din beställning efter 14 dagar skickas försändelsen tillbaka till oss och du blir debiterad en avgift för det outlösta paketet.

4. Fraktkostnad

För privatpersoner har vi en fast fraktkostnad på 60 kr inkl. moms oavsett vikt. 

För företagskunder med leveranser via PostNord Parcel har vi en viktbaserad fraktkostnad. Som företagskund går det även bra att använda sig av mottagarfrakt. Kontakta oss i de fall mottagarfrakt önskas. 

5. Transportskador

Om du upptäcker synliga skador på din försändelse skall detta genast anmälas till transportören, i de fall det är möjligt. Kontakta sedan vår kundtjänst för att anmäla skadorna och få hjälp vidare. Dolda transportskador måste anmälas till vår kundtjänst snarast möjligt (inom 1 vecka) för vidare hantering av skadan. 

6. Ångerrätt & Öppet köp

Om du ångrar ditt köp, vänligen ta kontakt med vår kundtjänst. Du står själv för returfrakt och detta justeras i efterhand på din betalning.

Vid hantering av reklamationer tillämpas distans- och hemförsäljningslagen. Vänligen kontakta vår kundtjänst innan du returnerar en vara.

Vid utnyttjande av ångerrätten kontaktar ni vår kundtjänst för mer information om returförfarande.

Du har via distanslagen full retur- och bytesrätt inom 14 dagar från att du mottagit din order. Du har då rätt att öppna förpackningen och kontrollera att varan fungerar, ångrar du köpet ska produkten returneras i samma skick som du fick den i, dvs. för att utnyttja ångerrätten ska produkten vara i oförändrat skick, i originalförpackning och varan ska ej vara förstörd eller skadad. Varan ska vara komplett, vilket innebär att alla tillbehör ska medfölja såsom bruksanvisning m.m. 

7. Reklamation & Återbetalningar

Vi tillämpar konsumentköplagen. Denna ger dig rätt att reklamera en vara inom 3 år om inget annat anges av faktura eller dylikt. Förutsättningarna är dock att ni som kund måste styrka att felet fanns vid inköpstillfället, och inte beror på slitage. I detta fall står vi för kostnaderna i samband med returfrakt och reparation, annars står du som konsument för kostnaderna. Monteringsbutiken.se påtar sig inget ansvar för produkter som använts på felaktigt sätt eller i strid med bruksanvisningen. Anser du att du fått en felaktig vara, så måste du informera oss inom två månader från det att du upptäckt felet. 

Vid eventuell tvist följer vi rekommendationer från Allmänna Reklamationsnämnden, läs mer på arn.se. Vid ev. reklamation kontaktar ni enklast vår kundtjänst via Kontakt-sidan för mer information om returförfarande.

Återbetalningar sker inom 14 arbetsdagar efter vi har mottagit paketet om du som konsument häver köpet. 

8. Garanti

Vi strävar efter att du som kund skall känna dig trygg när du handlar hos oss och erbjuder dig därför bra garantivillkor.

Vi ger dig 2 års garanti som standard på de flesta av våra produkter. I de fall tillverkaren lämnar en längre garanti, erbjuds du självfallet samma garantilängd. 

Handlar du som privatperson har du som ursprungskund rätt att reklamera din produkt inom 3 år från den dagen du mottog den.

Garantin gäller inte vid: olyckshändelse, vanvård, överspänning/åska, onormal användning eller om du låtit bli att följa användnings-, skötsel- och serviceanvisningar. Garantin gäller inte heller förbrukningsartiklar såsom batterier (även laddningsbara).

Näringsidkare har inte rätt att åberopa reklamation efter garantitiden.

Skador som uppkommer på grund av att produkten inte har förvarats vårdsamt eller efter de förskrifter som angivits med produkten förverkas garantin.

Vid ev. garantiärende kontaktar ni enklast vår kundtjänst via Kontakt-sidan för mer information om returförfarande. 

Ansvarsfriskrivning 

Monteringsbutiken.se åtar sig inget indirekt ansvar, dvs. monteringsbutiken.se ansvarar ej för t.ex. – skadebringande egenskaper i varorna, utebliven vinst, driftsavbrott, förlust av lagrad information, merarbete, övrig ekonomisk skada eller personskada.

9. Personuppgifter

Läs vår fullständiga personuppgiftspolicy här.

När du använder vår webbplats, kontaktar oss, gör inköp eller registrerar dig hos oss behandlas och sparas dina angivna uppgifter. 

Alla personuppgifter behandlas i enlighet med EU-förordningen GDPR (General Data Protection Regulation) som gäller från och med 25 maj 2018. Som kund till monteringsbutiken.se kan du få e-post rörande er order, betalning eller annan kommunikation du initierat. Du kan också få information, nyhetsbrev eller erbjudanden kring vår kundrelation. Den typen av information skickas dock aldrig till dig utan ditt uttryckliga medgivande. 

Dina uppgifter kommer att lämnas ut till Klarna som är vår betalningsleverantör. Dina uppgifter kommer att lämnas ut till PostNord som är vår transportleverantör.

Vi lämnar inte ut några uppgifter till tredje part om du inte godkänner det vid registrering.

Falska beställningar kommer att polisanmälas. Andra bedrägeriförsök kommer även de att gå vidare till högre instans.

10. Sortimentsförändringar & Produktinformation

Vi reserverar oss för förändringar i sortimentet. Vi reserverar oss för eventuella felskrivningar. Vi reserverar oss för att en artikel kan vara slut i vårt fysiska lager även om den anges som ”I lager” i webbutiken. Vid eventuella avvikelser kontaktar vid dig i samband med att ordern hanteras. 

11. Force Majeure

Skulle det inträffa en händelse som är utanför vår kontroll så befrias vi från att fullfölja vårt avtal. Exempel på händelser som omfattas av force majeure är strejk, krig, naturkatastrofer och blockad.